7 brute tips om regenachtige dagen door te komen – 7 tips for rainy days

  • 23 juni 2016

Regen, regen en nog eens heeeeeel veeeeeel regen. Ik merkte dat ik er toch wel een slecht humeur van kreeg. Onder het motto you only live once, bedacht ik een plan. Het is toch super jammer dat een beetje nattigheid je geluksgehalte bepaald. Ik heb 7 dingen geprobeerd (met effect) om de dagen binnen ook leuk te maken, voor mijzelf en voor de ander ;). Ik heb een lichtpuntjes fotodagboek ervan gemaakt. Zo had ik wat houvast om de kadootjes van ‘boven’ te herkennen en om er blij van te worden.  7  tips om de regenachtige dagen door te komen; hier komen ze!

Tip 1. Snack plan.

Zorg dat je iets lekkers in huis hebt en maak een plan wanneer je dit gaat eten. Want met een plan kan je je erop verheugen. Net zoals de zomerse avonden, ben ik de hele dag mij aan het verheugen om ’s avonds buiten te zitten met een hapje en een drankje. Nu kan dit niet zo makkelijk met al die regen, dus dan meer lekker binnen met een speciaal hapje en drankje.

Tip 2. Sfeermaker.

Op zomerse avonden zit ik niet voor de tv. Ik zit dan met mijn lover op een terras, op het balkon of we bezoeken iemand met een tuin. We hebben gezellige gesprekken en genieten van alles wat om ons heen is. Dit is zo goed voor je relatie en ook heel goed om even te ontstressen. Dus laat ik dat beetje regen, die storm of sunami niet het excuus zijn om deze dingen niet te doen. Ik heb een paar oude dvd’s erbij gepakt, die heel mooi zijn qua muziek/beeld en die ik wel 20 keer gezien heb. Ik zet deze op, niet om naar te kijken, maar als achtergrond geluid/beeld. Net zoals op het terras zit je meteen in een sfeer. Je kletst een beetje, kijkt een beetje…lekker ongedwongen het lijkt bijna een zomer avond. Kaarsjes aan, deur open voor een fris briesje….wie heeft de zon nog nodig? 😉

Tip 4. Zomers denken.

Als het mooi weer is denk ik veel sneller in mogelijkheden. Om 10 uur nog naar een terras op een doordeweekse dag, waarom niet? Late avonden, geen probleem. Nieuwe ideeën uitvoeren en projecten starten, heerlijk! Dus haal ik die kronkel even uit mijn hoofd en laat ik de regen niet mijn energie level bepalen. Ik start gewoon met brainstormen voor leuke nieuwe projecten. Langzaam wordt je enthousiast en krijg je dezelfde energie die een zomers zonnetje geeft. Je moet alleen nu zelf bewust de keuze maken om in die plek van enthousiasme te komen. Maar als je er eenmaal bent, believe me, je gaat als een speer. En dan is een late avond geen energie vreter maar een booster.

Tip 4. Nieuwe omgeving.

Een nieuwe omgeving in plaats van die bank/ winterse deken is absoluut een must om over je klimaat humeur  heen te komen. Ga daarom zorgen voor een ander plekje om je vrije tijd door te brengen. Schuif met je meubels, ga zitten in een andere hoek van de kamer met ander uitzicht. Maak voor mijn part een binnen picknick als avond eten, maar verander je omgeving. En in mijn geval…als ik met mijn meubels ga schuiven, moet ik gaan poetsen ;). Vandaar de foto met de poetsdoek. haha

Tip 5. Groene vingers.

Als jij niet naar de natuur kan zonder regenpak en kans op een elektrocutie door bliksem, dan komt de natuur maar naar jou. Koop bloemen, planten en pluk ze direct uit de tuin. Gooi alles in vazen en zorg voor een groene geur in je woonkamer.

Tip 6. Mensen, veel mensen.

Organiseer een speciaal evenement thuis. Nodig veel mensen uit! Wat ik zo mooi vind aan de zomer is dat je vaker in grotere groepen iets onderneemt. Een barbecue of een wandeling/picknick, zwemmen. We zijn dan ook veel minder moeilijk qua organiseren, want het is toch buiten. We gooien een balletje op en vinden het heel normaal dat iedereen zelf een salade maakt, drankjes en picknickdeken meeneemt. Iedereen is mede verantwoordelijk voor deze avond/dag. Maar als het in huis gebeurd dan moet het ineens veel ingewikkelder. Een week van te voren plannen, zelf boodschappen halen, alles moet opgeruimd zijn. Spontaniteit hoort niet bij binnenactiviteiten. Herkenbaar? Of ben ik de enige die veel meer mensen ontmoet in de zomer dan in de winter? Ik was klaar met wachten op de zon en heb afgelopen week een knutselavond gehad met 5 dames (we zijn bezig met de aankleding van het jaarlijkse jeugdkamp!). Ik heb niet zo’n groot huisje, dus zoals je dit buiten zou doen zat iedereen door elkaar op de grond verspreid door de woonkamer. We hebben geverfd, gegeten, gesnoept en gezelligheid gemaakt. Eten werd uitgedeeld er werd gelachen en iedereen kwam en ging op zijn eigen tijd.

Tip 7. Zomers kauwen.

Wat een gruwelijke foto he? haha. Nee, ik heb niemand vermoord, behalve een paar bieten voor mijn soepje. Tip 7: Pas je eten aan op zomerstand. Als het warm is eet ik veel meer salades en gemakkelijk te bereiden gerechten. Het zijn ook vaak lichte maaltijden waar ik niet uren voor in de keuken hoef te staan. Met een 30 graden zonnestraal op mijn bolletje eet ik ook vaker kleine porties door de dag heen. Ook zijn lekkere frisse drankjes een must. Maar nu de zon is ingeruild voor regen heb ik hier ook een gedragsbesluit in genomen. Ik ga nu toch zomers kauwen en gerechten kiezen die daar bij passen. En dat is veel beter voor mijn humeur. Want als je minder grote porties eet en zomers voedsel tot je neemt voel je je veel frisser en fruitiger (Hallo energie!). Ze zeggen ook weleens: Je bent wat je eet.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze 7 tips om regenachtige dagen door te komen! Mij hebben deze lichtpuntjes geholpen om te zien wat wel kan en waar kleine of grote zonnestraaltjes verborgen zijn. Soms kan je jezelf zo in de weg staan en is het makkelijk om wat regen de schuld hiervan te geven. Ik ben benieuwd of jullie klimaat-humeur hierdoor verandert. Xx Devereaux