Een heldin met een missie – fotoshoot

  • 24 november 2016

Deze vrouw is mijn held. Toen ze mij benaderde met de vraag of ik een fotoshoot met haar wilde doen zag ik een mooie vrouw staan met veel humor, gewoon zoals elke gelukkige vrouw er uit ziet. Leuke kleren, mooie lach, open blik naar de wereld, je kent het wel. Ze vertelde dat ze ziek was geweest en dat door de ziekte ze p haar lichaam littekens heeft. Ik schatte de lading achter de vraag nog steeds niet goed in. ‘Ik wil andere vrouwen die dit ook mee hebben gemaakt een hart onder de riem steken’. ‘Wauw, wat mooi! ‘ Was mijn reactie. Nog steeds zonder echt te snappen wat een voorrecht het was om benaderd te worden door haar, nog steeds beïnvloed door mijn eigen positieve vooroordeel. Want vrouwen die stralen hebben een leven die over roosjes gaat toch?

Peggy is een lieve en geduldige vrouw en gaf mij de ruimte om tijdens dit proces van plannen en concept bedenken steeds meer te begrijpen wat hieraan vooraf is gegaan. Peggy’s ziekte; de borstkanker, heeft ervoor gezorgd dat ze beiden borsten is verloren om weer gezond te worden en te blijven. Onlangs heeft ze de fotoshoot gebruikt bij haar verhaal als beeldmateriaal op een vrouwenbijeenkomst. Ik wilde daar uiteraard bij zijn, dit was het eerste moment dat ze haar doel ging bereiken en vrouwen om haar heen dit verhaal hoorden.

“Ik was een hele angstige vrouw, die zichzelf nooit goed genoeg vond.’ Op die avond, toen ik hoorde wat Peggy allemaal had meegemaakt, kreeg ik nog meer respect. Voordat ze ziek werd had ze last van sterke angsten op verschillende facetten van haar leven, zo erg dat ze een geïsoleerd en verre van ontspannen leven kon leiden. Haar leven bestond uit beperkingen, terwijl fysiek alles in orde was. Gek, want juist nu ze een heftige ziekte heeft doorgemaakt, leeft ze vrijer dan daarvoor. Ondanks de fysieke beperkingen die de door de ziekte in haar leven zijn gekomen leeft ze uit mogelijkheden. Wat ik nu benoem als ‘ gek’ zal Peggy benoemen als een wonder wat volledig door God’s liefde tot stand is gekomen. Maar nu stond ze hier op een podium voor een groep vrouwen gewoon zichzelf te zijn, zonder angst en met een kwetsbaar en ontroerend verhaal. Ze is mijn heldin. Een heldin die zichzelf heeft geaccepteerd en niet meer leeft vanuit beperkingen. Ze is tevreden met zichtzelf …en ze straalt! Ze heeft besloten niet voor een borstcorrectie te gaan en toont in alle rust haar littekens, aan zichzelf, maar ook nu aan jullie via deze fotoshoot.

Soms hebben we zoveel en zijn we nog steeds niet tevreden met wie we zijn. Peggy is het bewijs dat ondanks dat het leven niet over rozen gaat je blij met jezelf MAG zijn. Stop met je lichaam te bekritiseren en begin met stralen, je bent de enige die je lichaam kan waarderen en daardoor aantrekkelijk maakt. We hopen hiermee elke vrouw een hart onder de riem te steken, vooral ook de vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt of er nog midden in zitten. Je bent mooi! Je bent geliefd en ondanks de tegenslagen in life heb je de kracht om er iets moois van te maken. Help Peggy haar doel te bereiken en verspreid haar verhaal om andere vrouwen te inspireren. Je mag dit bericht delen en taggen, want samen staan we sterk. Xx Devereaux