Ineens waren we in Parijs – terugblik roadtrip

  • 8 maart 2018

Een spontane roadtrip naar Parijs.

Het was 8 uur in de avond, de warme zon scheen net nog in de tuin. We keken elkaar aan. Stephan had zijn telefoon bij de hand. ‘Als ik nu druk op reserveren dan gaan we morgen naar Parijs’. Binnen een paar seconden keken wij alle 4 met een grote grijns onze (schoon)ouders aan. ‘WE GAAN NAAR PARIJS!’ Hostel was gereserveerd, nu vlug naar huis om wat spullen in een koffer te gooien. Ik was hoogzwanger, maar dat deed er niet toe. Ik had maar 1 behoefte, dat was vakantiegevoelens met een macaron in mijn toet. Dus zo geschiede.

Onderstaande foto’s laten een creatief pand midden in het centrum zien. Zo gaaf! In dit pand met heel veel etage’s hebben kunstenaars hun atelier. Je kan daar gewoon naar binnen lopen en rondkijken. In elke kamer is weer een ander atelier waar ze hun kunstwerken en schilderijen aanbieden voor de verkoop. Mooi initiatief en geweldig om al die trappen op te lopen om steeds weer een nieuwe ruimte te ontdekken.

Terugkijkend op deze zomerdag kan ik zeggen dat het behoorlijk geslaagd was. Binnen een paar uur rijden ben je vanaf Limburg zo in het hartje van Parijs. Nog een hostel of hoteltje boeken en je kan een hele dag en avond je vakantiegevoel omarmen. En een stuk of 5 macarons natuurlijk. Paris I love you. Hopelijk kunnen we komende zomer weer zoiets spontaans doen met Stephan en Sanne. Want deze mensen hebben van reizen hun specialisatie gemaakt. Momenteel reizen ze nu door America om hun mede mens te helpen. Echte toppers! Hebben jullie ook al eens zo spontaan een reisje gedaan? En waar naartoe was dat? Xx Devereaux