Een keuken is in de basis vaak hetzelfde. Maar waarom eigenlijk? Hebben we niet allemaal een andere manier en voorkeur van eten bereiden en spullen opbergen? Ooit nagedacht over de werkblad diepte, en je afgevraagd hoe het kan dat je zo loopt te hannesen met je snijplank, keukenapparaat en pan? Bij het ontwerpen van een maatwerk keuken wordt gekeken naar jouw persoonlijke voorkeur van opruimen, opbergen en voedsel bereiden. En natuurlijk staat hierin de uitstraling en materialisatie ook op een hoge prioriteit.

“Er moet veel opgeborgen kunnen worden in deze keuken. Maar de ruimte moet niet door alle kasten als benauwd ervaren worden. Door de materiaalkeuze kan er nu veel opgeborgen worden, er ontstaat er  een duidelijke scheiding tussen wat moet opvallen en wat wegvalt.”

Het was super leuk om met deze klant samen te werken en hun droomkeuken te ontwerpen. Het moest gemakkelijk schoon te houden zijn, maar wel stoer in uitstraling. Verder was veel opbergen zonder er een volle kastenkamer van te maken een wens. De materialen behalen op elk uitgangspunt het gewenste resultaat. Ik ben ook erg blij dat de afzuiging onopvallend is weggewerkt in de bovenkasten, dit geeft rust in het ontwerp. De eetkamer is ook meegenomen in de verbouwing. Het plaatsen van de lichtkoepel maakt de ruimte nog lichter en luchtiger. 

Ontwerper Devereaux