Quatro Cinema hapjes en drankjes – Quatro cinema bites and drinks

  • 13 september 2016

Samen met een paar meiden zijn we op een culinaire ontdekkingstocht gegaan. In, jawel hoor, een bioscoop! De Quatro Cinema in Heerlen wel te verstaan. Uiteraard niet de eerste plek die je zou opzoeken om lekker uit te gaan eten. En daarom deden wij het…lekker toch! Want wat is een ontdekkingstocht op de gebaande wegen? Niks, niets verrassends in ieder geval. De dame van de site: Ik ben in Heerlen: WAT NU? kwam met het idee om daar eens een hapje te gaan eten. Ze heeft een super leuke site waar je alle hot-spots in Heerlen op kan ontdekken. Samen met haar en een paar lovely friends hebben we er een leuk avondje van gemaakt. En we waren allemaal wel erg benieuwd naar de menukaart; een Flammkuchen. ‘Is het een pizza?’ Niet, echt. Tenzij je zo’n persoon bent die een wrap met een boterham vergelijkt. Een Flammkuchen is een speciaal knisperig deeg belegd met allerlei smaakvolle toppings. We kregen er geen genoeg van en hebben 6 verschillende soorten Flammkuchen uitgeprobeerd. En met de knoop van de broek/rok open hebben we het toetje gelukkig niet hoeven over te slaan.

Het leuke van de menukaart is niet alleen de prijs (Je betaalt voor een maaltijd onder de 10 euries!), maar ook de namen van de Flammkuchen. Elke naam is een knipoog naar een film en dat maakt het lezen van de menukaart zoveel leuker! The hateful one, Porkey’s revenge, Honey, I schrunk the tomatoes. Één voor één namen die je moet onthouden. Of in ieder geval die ik moet onthouden, want dat waren mijn favorieten. En dan het toetje….iets met engeltjes, tong en pissen. Voor de duidelijkheid, voordat de keuringsdienst van waarden op hun stoep staat, dit is verwijzing naar een spreekwoord. 😉 Maar als je dus van aardbeien, chocolade en vanille houdt…dit is je beste vriend op de menukaart! Vraag ernaar, want deze Flammkuchen is nieuw.

En nu komt er iets super leuks voor jou als lezer. OPGELET! Terwijl wij dames nibbelden met zachte smekgeluiden trokken wij de aandacht van de eigenaar van Quatro.  Hij wist van onze komst doordat ik had aangegeven foto’s te willen maken van ons culinair avontuur. Toen hij hoorde dat jullie als lezer mee zouden kijken leek het hem leuk om aan jullie een prijs weg te geven. AAAAAH! En-wat-houden-wij-van-gratis-dingen :). We mogen namelijk 2 bioscoopkaartjes weggeven van Bridget Jones Baby en… een Flammkuchen-proeverij! Nu ik dit schrijf besef ik mij dat ik niet mee zal doen met de verloting van de kaarten, aangezien ik de verloting mede aanbied. Jammer! Want deze film lijkt mij hilarisch (en van het eten wil ik nog een smullen)! Als ik terugdenk aan hoe hard ik heb gelachen bij de vorige delen is mijn verwachting hoog. Maar goed, wat moet je doen om kans te maken op de kaartjes? Vertel ons onder het bericht op Facebook met wie jij een bioscoopavondje wil doen. En waarom? Tag deze persoon en like samen de Quatro Cinema pagina om te horen of jullie de winnaars zijn van de gratis kaarten. Deze actie is geldig tot 18 september 2016 en de gratis kaartjes mag je inleveren tot 27 september. Jeej! You’re welcome! 😉 Xx Devereaux ps: Vergeet niet een kijkje te nemen bij ‘ Ik ben in Heerlen: WAT NU?‘ voor leuke uitstapjes en nieuwtjes over Heerlen! Zeker de moeite waard als je bijzondere plekken wilt ontdekken in Heerlen.