Vakantie Shoot – Holiday Shoot

  • 10 augustus 2016

Terwijl ik dit schrijf zit ik midden in mijn vakantie in Friesland. Niet letterlijk midden, een beetje links van het midden, als je op de kaart kijkt. We zitten nu op de helft van de vakantie, dat is wel in het midden. Een kleine uitstap in eigen land om je gedachten en stress niveau naar beneden te halen. Maar wat is dat moeilijk als je werk ook je hobby is. Toch maar even een artikel schrijven, even een fotoshoot bewerken en aan wat grafisch werk knutselen. Heel stiekem in een ontspannen houding met een vettige knot op mijn hoofd. En vergeet niet die zak chips, koekjes en vochtige kleding om de vakantie in eigen land werkelijkheid te maken. Deze shoot heb ik een paar weken geleden gedaan. Deze meiden hebben de portfolio shoot gewonnen die ik verloot heb. Ook deze shoot is in eigen land gemaakt. Soms denken we te klein van ons mini Nederland. Er zijn zo veel mooie plekjes om te ontdekken hier. Dan hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen om die echte wanderlust te ervaren. Het kan ook hier met kaas en klompen. Alhoewel ik gisteren de enige echte ‘italiaanse’ crostini van de kaart heb besteld, helemaal in Leeuwarden en frietje van Fred voorbij zag komen. En nu zit ik in het numero 1 beste Coffee Chain van Western Europe, doe maar ruig (zoals we in Limburg zouden zeggen). De wereld is prima vertegenwoordigd hier en ik voel me een echte wereld reiziger.

Mandy en Meyke wilde een vriendinnenshoot om hun vriendschap te bekronen. Met zakken kleding en schoenen kwamen ze binnen gewandeld. We hadden al wat contact gehad over de sfeer van de shoot en welke kledingstijlen daar bij horen. Maar om de puntjes op de ‘i’ te zetten mocht ik heerlijk graven in hun in tassen verzamelde kledingkasten. Als deze dames een winkel hadden was ik hun slachtoffer. Wat een leuke stijl! Heel langzaam en onopgemerkt schoot ik van mijn  rol als fotograaf in de rol van winkelende klant. Hoeveel kost dit? Welke maat? Oh, die maat heb ik ook! Waar heb je die gehaald? Voor ik het wist stond ik helemaal omgekleed mezelf te bewonderen in de spiegel…Grapje…I wish! Nee, ik heb mij gedragen en heel koel gezegd: ‘Wat een leuke kledingstijl hebben jullie.’ en ben toen verder gegaan met kledingsetjes klaarleggen. Schouderklopje voor mezelf!

Deze foto’s geven mij het ultieme vakantie gevoel. Geverfde muren, leuke boompjes en twee knappe vrolijke dames.

Naast dat ik mezelf een schouderklopje geef ( haha 😉 ) wil ik ook Dominique, de visagist eentje geven. Wat kan zij iemands gezicht mooi uit laten komen op foto’s. Ze is heerlijk creatief en meedenkend en doet haar werk met passie. Ik ben zo blij met deze samenwerking. Mocht je ook door Dominique opgemaakt willen worden mag je mij een berichtje sturen. Dan kan ze haar ‘magic’ op je gezicht, wimpers en wenkbrauwen uitvoeren. Ik ga nu weer verder met mijn vakantie. Ik wens jullie een fijne week en….vergeet niet volgende week te kijken op de website. Er staan spannende dingen te gebeuren, die mijn wereldje op de kop gaan zetten en WeDefinitely weer naar een volgend level gaan brengen. Jeuj! Xx Devereaux