Zijn wie je bent – persoonlijk verhaal en tips

  • 3 juni 2017

Persoonlijk verhaal; bloggen voor WeDef?!

Inmiddels al een hele tijd geleden benaderde Devereaux mij met de vraag of het mij niets leek om voor WeDef te bloggen. TE BLOGGEN, IK???? Ja zeker! Devereaux vond mij wel een inspirerend persoon. Ik was bang, verbaast en vereerd tegelijk. Ik? Inspirerend uit de mond van Devereaux. Nogmaals ik voelde mij vereerd! “Ik kan toch helemaal niet schrijven” zei ik. “Ja wel dat kun jij wel, schrijf gewoon over zaken die jou aan het hart gaan. Je werk, je zoon of iets anders wat jou interesseert” aldus Devereaux. Ok, ik wilde het wel een kans geven. Als het niks is, is er geen man overboord. En inderdaad, het is eigenlijk best leuk om te schrijven.

Dit is wie ik ben; Dominique!

In mij vorige blog konden jullie lezen over mijn zoon Lewis en mijn (een van de velen) angsten als moeder. Iets anders dat mij drijft en waarom ik nu dit artikel schrijf is: creativiteit en dan met name creaties voor op het gezicht. Make-upartiest mag ik mijzelf officieel sinds oktober noemen. Maar eigenlijk al veel eerder. Make-up, haren en tekenen zijn als sinds ik klein ben mijn grote hobby’s. Het tekenen op papier is inmiddels vervangen door tekeningen op het gezicht. Spelen met Barbies vond ik leuk totdat ze van top tot teen waren gestyled en daarna was ik er al weer klaar mee.

Kwetsbaar

Toch bleef het altijd een hobby en durfde ik niet verder te gaan dan dat. Tot januari 2015. Ik werkte toen nog als communicatie medewerker en ik had een prima salaris. Ik voelde wel dat ik niet helemaal gelukkig was maar ik kon de vinger er niet op leggen. Het eerste wat door mijn hoofd ging was dat ik misschien niet gelukkig was in mijn relatie. Want tja ik had een goede baan en ik had voor de rest ook niet veel te klagen, dacht ik. Een break met mijn vriend was dus het gevolg. Al snel kwam ik er achter dat dit ook niet de oplossing was. Had ik dan misschien toch een burn-out of het verlies van mijn vader niet goed verwerkt? Inmiddels ging ik ook naar de psycholoog, wat enigszins hielp. Maar waarom kon ik nou nog steeds niet genieten?

Mijn psycholoog kwam met een idee. “Dominique, er is iets in Amsterdam en dat lijkt mij echt iets voor jou. Zoek het maar eens op, YourLab heet het.” Ik ben er in maart 2015 naar toe gegaan en het heeft mijn leven voor altijd veranderd. Ik noem het ook wel mijn “bewustwordingsweekend”. Er is een hoop verdriet, gevoel en “aha-momentjes” uit gekomen. Hier kun je meer lezen over mijn ervaring bij Yourlab. En nu dan Dominique? Wat ga je doen? Want ik kreeg handvaten, niet een oplossing. Ik ben al snel daarna weer samengekomen met mijn vriend Simon en we hebben inmiddels een prachtige zoon. Ik kan alleen maar zeggen dat deze korte break nodig was, om er samen sterker uit te komen.

Een eigen bedrijf; gewoon doen!

Zo en nu mijn werk nog! Weet je wat, dacht ik. Ik ga in mijn vrije tijd opleidingen/cursussen doen. Iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. En waar kan ik dat beter dan met visagie en schminken? Het leek wel alsof alles zo had moeten zijn (ok, noem mij zweverig maar het is echt zo). Ik kreeg geen vast contract en bij de werkgever (Vodafone) erna ook niet in verband met mijn zwangerschap. “Ooh dat mag toch helemaal niet” zeiden veel mensen. Nou Vodafone: BEDANKT! Een beter geschenk had ik niet kunnen krijgen. Omdat ik toos-werkeloos was, opende dit heel veel deuren. Ik heb gebluft, ik heb me ingeschreven bij de KvK en ik heb het inmiddels DRUK!!! Deestyling was een feit!

Een nieuw leven op alle vlakken. Moeder, vrouw (lees: geregistreerd partner, Simon wilt niet trouwen) maar ook ondernemer en artiest. De zwangerschap en gebroken nachten hebben enigszins hun sporen achtergelaten. Maar ik kan wel zeggen dat ik ontzettend positief in het leven sta. En ik durf zelfs te zeggen, ondanks mijn striae, extra kilootjes en wallen, ik straal en ik zie er goed uit! Waarom ik toch een kwetsbaar gedeelte van mijn leven met jullie wil delen is omdat ik jullie wil laten weten dat het ok is om kwetsbaar te zijn. Tja, jij bent visagiste en kan alles prima verbloemen hoor ik jullie bijna denken. Maar dat is het niet. Ik geloof serieus in the Law of Attraction (is ook best leuk om de docu hier over te kijken op YouTube/Netflix)

Be Your Fabulous Self

Ik heb DEE styling niet opgericht om vrouwen nog onzekerder te maken door nog meer make-up op te smeren. Ik heb DEE styling opgericht omdat het mijn missie is jullie eigen schoonheden nog meer te accentueren. Tegenwoordig zijn er zoveel misleidende foto’s en filmpjes van make-up. Er wordt vergeten dat hier drie uur werk aan vooraf is gegaan en 15 lagen photoshop. Dus dames, Be Your Fabulous Self en doe gewoon waar jij vrolijk van wordt. Xx Dominique van DEE Styling