zwangerschapsshoot – het tweede kindje

  • 19 april 2018

De zwangerschapsshoot bij een tweede kindje. 

Een zwangerschapsshoot, wat een gedoe. ‘ Ik kan zelf ook wel een mooie foto maken voor een witte muur’. En zo geschiede. Bij de eerste zwangerschap is dat een valkuil voor velen. Including myself; zegt mevrouw de fotograaf. Ik was al moe genoeg van een mensje te creëren in mijn buik, moest ik ook nog lachend op de foto! Gelukkig werd ik overgehaald en zijn deze foto’s het resultaat. En wat heb ik gelachen…:) Verder ben ik nu ook wel erg blij dat ik foto’s heb die staan voor deze periode; de zwangerschap van ons eerste kindje. Toen ik erin zat dacht ik dat ik het allemaal wel goed zou onthouden…een tijdje later merkte ik op dat alles vervaagt. De buik, de trapjes, het gevoel van een lopende couveuse te zijn…Dus ik snap heel goed dat moeders bij een tweede kindje veel enthousiaster zijn voor een zwangerschapsshoot dan bij de eerste. Je weet dat je die tijd niet kan vasthouden in je hoofdje dus moet er gegrepen worden naar andere vasthoudende middelen. Heel vast, op de gloeiende plaat. Dat niemand er nog aan kan twijfelen of je echt wel zwanger bent geweest. En vooral jijzelf!

Zwangerschap fotograferen met je gezin.

Nienke en haar gezin mocht ik voor deze shoot fotograferen. Wat hebben ze het goed gedaan! En ook de kleine man Noa was fotogeniek. We speelden spelletjes, renden rondjes, terwijl ik bleef klikken. Vader Joey ging op ontdekkingstocht met Noa wanneer ik Nienke ‘alleen’ op de foto wilde zetten. Zover Nienke alleen op de foto kon, want wanneer je zwanger bent ben je natuurlijk nooit alleen. Haha! Deze mama rockte haar baby-buik op iedere foto! Dit is zeker 1 van mijn favoriete shoots. Ik mag nu uit kijken naar een newborn shoot samen met dit mooie gezin. Laat die baby maar komen! Ik sta er klaar voor 🙂 Xx Devereaux