The Green Happiness

  • 27 januari 2016
In deze blogpost vertelde ik al een beetje over mijn nieuwe eet-uitdaging. Het boek heet: ‘Your 50 days of green happiness.’ Kan het nog meer hippie klinken?! 🙂 Eten is mijn hobby. En eigenlijk was koken dat ook. Totdat ik een beetje in een sleur raakt tussen mijn pannen en blindelings hetzelfde deed koken. Het trotse gevoel is dan weg en de verrassing op het einde of het daadwerkelijk smaakt is de deur uitgevlogen. Ik ben nu aangekomen op dag 20 in het Green Happiness kookboek. Ik voel mij een beetje als de hoofdpersoon in de film van Julie & Julia.(Als je deze grappige film niet kent, dan bekijk hier de trailer!). Maar dan zonder het: -Ik wil een nieuw leven- stukje. Soms sta ik in de keuken met een grote vraagteken boven mijn hoofd, wat is dit? Leeft het nog? Moet ik het nog doden? Kan ik het rauw proeven tijdens het koken? Hoe spreek je dit woord eigenlijk uit en in welk deel van de winkel ligt het?
Wel wordt ik uitgedaagd om anders tegen voedsel aan te kijken. Boerenkool met quinoa blijkt heerlijk te zijn en groene smoothies zijn een smakelijk ontbijt. Verder merk ik zeker ook een verandering in mijn energie-flow (om het in een ‘hippie’ woord uit te drukken). Dipjes rond 4 uur, 8 uur zijn weg. Deze zijn de deur uitgevlogen, terwijl mijn nieuwe kookhobby naar binnen vloog. Echt fijn! Mijn opgeblazen buikje is ook weg. Dus ik heb geen ‘loop’ broeken meer in de kast, nu past elke broek ook zittend na het avondeten! Wauw! That’s a life changer… De gerechten zijn gelukkig smakelijk en ik leer elke week nieuwe ingrediënten kennen/gebruiken. Het kan aan mijn mini wereld liggen, maar ik deed nog niet zoveel met quinoa, ahorn siroop, vijgen, speltmeel, boekweit en amandelmelk. Niet te vergeten de glorieuze kokosbloesemsuiker. Nu zijn al deze producten mijn beste maatjes. Ik waardeer ze echt, en zij waarderen mijn buikje en energie niveau.
Mocht je ook wat kleine stappen willen zetten om meer energie te krijgen en een minder opgeblazen gevoel dan kan je de volgende punten proberen toe te passen.
  • Drink binnen het eerste uur van ontwaken 2 glazen water. Drink ook 2 glazen water voordat je naar bed gaat.
  • Wil je energiek je dag beginnen, moet je zorgen dat je energie niet naar je verteringsstelsel gaat. Je geeft je organen rust door bijvoorbeeld een smoothie of een stukje fruit als ontbijt te nuttigen. Je bent wat je eet is een begrip die je in je achterhoofd moet houden. Eet je lichte/frisse dingen, zal je je ook zo gaan voelen.
  • Eet van licht naar zwaar gedurende de dag.
  • Als je een soepele vertering wilt moet je kiezen in voedselcombinaties. Combineer groenten met vlees/vis/zuivel/ei of combineer groenten met pasta/aardappel/granen. Eet niet alle drie in een gerecht. Dit zijn we wel gewend in onze keuken, maar dit is zeker een energievreter en een aanleiding voor een opgeblazen gevoel.

 

Ik zie het volgen van het Green Happiness boek als een manier om mij op culinair gebied breder te oriënteren. Om als een soort ontdekkingsreiziger nieuwe recepten en ingrediënten eigen te maken. Ik vat het niet op als een dieet of een beperking (Voordat mijn lieve meelezende vriendjes geen chips meer durven aan te bieden als ik op bezoek ben.) Ik eet en drink lekker waar ik zin in heb, maar merk wel dat ik niet meer zo’n snoep trek heb door goede samengestelde recepten. Het schijnt dat als je lichaam genoeg eiwitten en vitaminen binnenkrijgt je die zak chips en chocolade ineens niet meer zo aantrekkelijk vindt. En daar ben ik echt verbaasd over! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen over mijn food avontuur. En hoor graag jullie tips en tricks betreft lekker en gezond voedsel. Xx Devereaux
ps: Ik wil geen plagiaat plegen en zal daarom niet de recepten van The Green Happiness overtypen. Maar mocht je soortgelijke recepten willen maken als op de foto’s kan ik je doorverwijzen naar het blog “Healthy not skinny” van Emmelyn Croes. Ik heb haar en haar zus ontmoet op een blogevent. Wat een leuke inspirerende meiden! Over haar zus(je) zal ik het een andere keer hebben. Maar check het blog van Emmelyn voor verschillende smakelijk toetjes, hoofdgerechten of lekkere sandwich spreads!