Backpack inpakken – gearriveerd in Thailand

  • 14 april 2017

Ik ga op reis en neem mee

Het is zover! Na 3,5 maand voorpret, verheugen, voorbereiden en spanning gaat het nu eindelijk gebeuren! Ik ga hetgeen doen waar ik noooit van had gedacht dat ik dit alleen zou durven doen! De laatste 3 weken vlogen echt voorbij. Wat betreft de reis heb ik me voornamelijk bezig gehouden met het lezen van blogs & tips over Thailand. Zo heb ik bijvoorbeeld gelezen dat het in Thailand suuuuuper ongepast is om te wijzen met je voet. Dat is echt iets wat ‘not done’ is daar. Nu denk ik meteen.. wie wijst er nu ook met z’n voet? Maar oke. In ieder geval goed om te weten. Verder kom je met het lezen van zo’n blogs achter allerlei dingen waarvan ik dacht “Shit! Dat moet ik ook nog regelen”. Ik was namelijk aan het lezen waar je het beste kunt pinnen in Thailand, wat gebruikelijk is en toen kwam ik erachter dat ik nog even de Thaise Bath moest bestellen. Wel zo fijn om wat geld op zak te hebben als je na 23 uur vliegen aankomt in een vreemd land.

Backpack inpakken

En nu over naar het leukste van alles! Mijn tas inpakken! Als klein kind vond ik het altijd al geweldig om mijn koffer in te pakken. Ik ging vroeger zelfs op ‘nep-vakantie’ in de woonkamer met mijn ingepakte koffer. Maar een backpack inpakken heb ik nog nooit geoefend. Gelukkig kwam mijn collega meteen al met de beste tip ever! Je kunt bij de Ikea packing cubes kopen voor maar €5,-. Je hebt dan 4 verschillende maten tasjes waar je je spullen in kunt opbergen. Ik was me namelijk al aan het voorstellen hoe ik ‘dat ene zwarte topje met dat kanten randje’ ging vinden in mijn backpack. Onmogelijke taak! Maar de tasjes zorgen ervoor dat ik daar al niet over na hoeft te denken. In de grootste (de linker) zit al mijn kleding! Jaaa… je leest het goed J. In het tasje daarnaast zitten mijn bikini’s en ondergoed. In het derde tasje zitten alle opladers, go pro accessoires, kabeltjes etc. En uiteraard heb ik ook een tasje met toiletspullen.

Wanneer ik het tasje met de kleding open, dan is het gewoon nog netjes gevouwen, ideaal! Wat betreft kleding heb ik echt keuzes moeten maken. Wat neem ik mee: 3 jurkjes, 2 jumpsuits, 2 korte broekjes, 3 rokjes, 5 topjes, 1 shirtje, 1 shirtje met lange mouwen en 1 legging. Zo lijkt het best veel maar als je bedenkt dat het voor 3 weeeeken is.. oh my god! Maar dan heb ik tenminste een goed excuus als ik daar zou gaan shoppen. Verder heb ik 2 paar sneakers (1 paar heb ik aan) en 3 paar slippers bij me. De rest van de inhoud bestaat uit muggenspray, leesboeken, ehbo-tasje, handdoekje, zonnebrand, zonnebrillen, de lonely planet, zaklamp, camera, go pro…. dat was het wel zo’n beetje!

Eindconclusie…en nog de laatste checklist

In totaal kom ik uit op…. Tromgeroffel… 12,5 kilo! And I’m damn proud of it! Tot nu toe ben ik altijd met mijn zuurstok-roze koffertje op vakantie geweest naar een of andere luxe bestemming met meer dan 20 kilo aan inhoud. Dus het is best wel een vooruitgang als je het zo bekijkt. Naast mijn backpack heb ik trouwens wel nog mijn daypack. Die is ook nog wel een kilootje of 3 gok ik J In ieder geval is alles ingepakt en ik denk dat ik niks ben vergeten. Voor de zekerheid even een checklist. Deze is van Reisjunk.nl…beter goed gejat dan slecht verzonnen! Ik neem niet alles mee wat op de lijst staat want bij sommige dingen denk ik ook…dat ga ik sowieso niet nodig hebben daar. Bijvoorbeeld thermokleding.. Dat risico durf ik wel te nemen. Voor de rest: check, check, check! Ik ben er klaar voor! Xx Ilse Wanneer dit artikel online gaat ben ik al een paar dagen in Thailand. Om leuke foto’s en filmpjes te zien kan je mij volgen op: Instagram – @ilselazarus. Snapchat – iillse