Café fuerte Real – SPAANSE TAPAS PROEVEN IN HEERLEN

  • 11 januari 2017

Echte Spaanse tapas eten in Heerlen, dat kan! We beginnen met een teaser video gemaakt door vlogster Nancy. Samen zijn we op pad geweest om de Spaanse food hemel te ontdekken, het is dit keer niet alleen op foto’s maar ook in bewegend beeld vastgelegd (zó 2017). Wil je meer vlogs zien bezoek dan haar youtube kanaal ‘Huisje, boompje, feestje‘ of ga naar deze link voor de hele Café fuerte vlog. Ze vlogt met humor over haar leven waar moederschap, feestjes en herkenbare alle daagse zaken aan de orde komen. En dit keer…over Café fuerte Real!

Wil je ontstressen en er even tussenuit? Het gevoel hebben dat je op vakantie bent? -lees dan vooral even verder voor een winactie 01-2017 ; )  Dan is deze hippe tent in Heerlen echt een aanrader: Café fuerte Real! Tapas zoals je het in Spanje krijgt inclusief de layback cultuur. Voordat we dit ontdekten hadden wij de neiging om op een stedentrip te gaan naar Barcelona. Even bijkomen van alle drukte en cultuur snuiven. Barca is één van onze favoriete steden, wat voornamelijk komt door de heerlijke Spaanse tapas in de buitenwijken.

Echt vers voedsel zonder poespas waar je je vingers bij aflikt. Dat doen ze ook bij Café fuerte Real. Je zit met een familiaire sfeer aan tafel en je krijgt borden vol met heerlijke gerechten om te delen. Met rode wijn die in overvloed stroomt, afgestemd op de gekozen tapas geven ze je een vakantie gevoel. Een avondje in dit restaurant en ik was weer in Barcelona.

Het leek absoluut niet op de Nederlandse tapas, qua smaak niet en ook niet qua presentatie. Het was Spaans. 3 uur later rolden we voldaan en met een glimlach het restaurant uit. De andere gasten bleven nog even, want Café fuerte Real heeft geen sluitingstijd. Op de deur staat dan ook alleen aangegeven wanneer ze open gaan. Later op de avond mag je verwachten de calorieën dansend te verbranden. Gewoon omdat het kan, naast de tafel waar je een smaakvol gerecht hebt staan.

De sfeer is los en de prijzen staan het toe om meerdere gerechten uit te proberen. Toen ik op het einde van de avond de drempel overrolde en de realiteit weer tegemoet ging, zag ik de beste momenten voor mijn ogen voorbij flitsen. De belegde stokbroodjes als voorgerecht, de gamba’s en het heerlijke toetje van ijs, karamel en espresso. Zo wilde ik wel mijn laatste adem uitblazen, want goed inademen ging niet meer. Mijn buikje was rond gegeten en het voelde als de hemel, zo voldaan was ik.

Wat zou het gemeen zijn als je dit leest, het water je in de mond loopt en je niet de kans krijgt om binnenkort dit zelf te beleven toch? Omdat je maandsalaris van januari al op is gegaan aan cadeaus in december (we kennen het allemaal). Dat zou heel gemeen zijn…Dan toch maar eens een winactie proberen? ; ) Dat kan! Want Café fuerte Real geeft een Tapas arrangement weg ter waarde van € 40,- voor 2 personen! En ook nog 2 glaasjes wijn om de spaanse smaaksensatie af te maken. Tag iemand met wie je naar deze spaanse hemel wilt gaan en vertel ons waarom?! Like beide de Facebook pagina van Café Fuerte Real, dan begint de spannende deelname aan deze win actie. Het beste, grappige of meest bijzondere verhaal zal tot winnaar worden uitgeroepen. Doe mee! Je wilt deze kans op vakantiegevoelens echt niet missen! : )

Naast het meemaken van een stukje Spaanse hemel is er iets wat mij nu nog steeds gelukskriebels geeft. PUBLICATIE, PUBLICATIE, PUBLICATIE! Een gedeelte van dit artikel en van Lokaal 25 is met foto’s te vinden in het boekje ‘ENNE’ gemaakt door Sanne Gijsbers van ‘ Street Art Heerlen’ en Rian Moonen van ‘Ik ben in Heerlen: WAT NU?!’ Het boekje geeft de creatieve en hippe kant van Heerlen weer en geeft tips waar je deze hot-spots kan vinden. Echt een aanrader als je verrassende eet-, kunst, winkel- en logeerplekken in Heerlen wilt ontdekken. Op deze site kan je het boekje online bestellen en zien waar de fysieke verkooppunten zijn. Xx Devereaux