christmas DIY – wij hebben zin in kerst

  • 8 december 2016

Hou je ook zo van gezelligheid en lampjes? Dit jaar kon ik mezelf inhouden om niet overal lampjes te plaatsen. Daarbij vind ik het ook niet zo passen bij ons nieuwe plekje. In onze oude woning waren er veel meer donkere plekken waardoor lampjes een goede oplossing waren. Wel heb ik ervoor gekozen om dit bord te maken, subtiel en heel erg mooi! Ik heb inspiratie opgedaan bij  Pinterest, echt een aanrader!

Benodigheden:

  • Steigerplank gebruikt, van de Hornbach. Laat deze op maat zagen bij de Hornbach gratis. Ik koos voor 51cm lengte x 2 stukken.
  • Zwarte en een gouden stift en/ of acrylverf. (Penselen)
  • 20 lampjes met batterijen Kruidvat
  • 2 blokjes hout, ongeveer 10cm bij 10cm.
  • 8 schroeven
  • Boor en schroefmachine
  • Potlood hard en zacht

Veeg de planken schoon met een veger. Leg ze naast elkaar en zorg dat de onderkant precies gelijk is. Leg 2 blokjes hout in het midden op 2 plekken en schroef deze rustig in het hout. Let op dat de schroeven niet te lang zijn, dan komen ze aan de voorkant naar buiten!! Je houdt een klein stukje steigerplank over, gebruik dit om te testen hoeveel mm je boortje moet zijn van de boormachine zodat de lampjes in de gaatjes passen. Let op dat je niet een te grote maat neemt, dan vallen de lampjes er uit. Ik gebruikte een 5mm houtboor.

Neem het patroon die je hier kan downloaden en druk deze over op het hout. Hoe doe je het overdrukken? Druk het patroon af. Neem de blanco achterkant van de print nu en kleur grove lijnvlakken in met een zacht potlood, leg deze op het hout en trek aan de kant van het patroon de print over met een harde potlood. Trek de lijnen over met een stift op het hout. Kun je goed overweg met een penseel gebruik dan acrylverf. De stipjes kleur je goud. Je kan ook een andere kleur combinatie gebruiken. Ik heb ervoor gekozen om de brede vlakken een beetje te verven. Ziet er net iets mooier uit. Laat alles goed drogen!!

Boor de gaatjes, begin aan de voorkant. Boor zachtjes en niet door de tafel heen! Hihi.. lampjes er in en klaar! Genieten maar. Mijn handige man heeft een standaard gemaakt voor het bord van het steigerhout dat overblijft. Dit omdat ik geen muur vrij heb om het bord tegen te plaatsen. Beneden ook alvast wat foto’s van andere leuke projecten die via de WeDef Facebook en magazine gedeeld gaan worden. Leuk! Xx Ruth