Droom en passie – ik ga het nu doen

  • 17 februari 2017

Mijn droom

Oke, het is zover. Ik ga mijn grootste droom waarmaken. Maar eerst zal ik jullie vertellen wat mijn grootste droom is en hoe ik op dit ‘idee’ ben gekomen. Een van mijn grootste passies is reizen. Het ontdekken van mooie plekjes, het leren kennen van een cultuur, het uitwaaien op het strand, de zon, het ervaren van nieuwe dingen. Kortom, het onbezorgde leventje. Mijn ‘normale’ leventje ziet er namelijk verreweg uit van dit alles. Je kan best wel zeggen dat ik een workaholic ben en dat ik nooit stil zit (vrienden zullen nu zeker ja knikken).

Mijn job

Ik werk als accountmanager bij MijnMarketing.com, een full-service marketingbureau in Brunssum. Eigenlijk ben ik ook een full-service accountmanager want naast het managen van accounts (wat al een opgave op zich is) ben ik ook projectmanager, marketingmanager en planner. Oja, en ik doe ook nog sales! Nog steeds knik ik vrolijk ja als er weer een nieuw project aan komt gewaaid. Hoe het komt dat ik nog steeds zo vrolijk ben? I realy love my job! Ik heb de leukste collega’s ever, hele leuke –m.u.v. een paar uitschietertjes- klanten, een gezellig kantoor met kantoor-DJ en doordat we een groeiend bedrijf zijn, zijn er volop uitdagingen en kansen!

Mijn passies

Naast mijn workaholic-leven heb ik ook nog genoeg andere passies. Fashion & interieur zijn 2 dingen waar ik echt mijn hart kan ophalen. Buiten het feit dat ik alleen maar zwarte kleding draag (dit is echt geen grap), kan ik makkelijk elke week wel een rondje stad maken. Ik heb dan ook 7 jaar lang in kledingwinkels gestaan, dus ik weet dat er elke week nieuwe items binnenkomen! Mijn favo kledingwinkels zijn Zara, H&M & Bershka. Mijn make-up haal ik bij Kiko of the make-up studio en voor schoenen struin ik alle sneakerwinkels af. In de stad kan ik het niet laten om even binnen te gaan bij Blokker & Xenos.

Must-haves voor mijn interieur kan ik niet laten liggen. Vooral als het van marmer is moet ik het gewoon hebben. Gelukkig wordt deze drang een beetje geremd tegenwoordig want ik woon sinds 6 jaar weer gezellig bij papa, mama en mijn broertje. Dus meer plek dan mijn slaapkamer + woonkamer (lees: kamer in de kelder) heb ik niet.

Dan komt mijn grote passie voor muziek en dans! Ik ben helemaal gelukkig als ik R&B muziek luister en Soundcloud is mijn bff op dat gebied. Daarbij komt dus ook dat ik graag dans en dat doe ik bij Dansstudio Switch. De dansschool van mijn beste vriendin. 2 keer in de week trainen we de vetste hiphop-dansjes. Uiteraard ga ik dan het liefste in het weekend stappen met mijn vriendin om dan ook onze moves te laten zien (die niet altijd even charmant zijn).

Kleding en interieur is een logische match, muziek en dans ook. Nu komen de laatste: mijn hondje Mylo & fotografie. Dat lijkt geen match, maar het is de perfecte match! Mylo, mijn chihuahua is nu 1 jaar oud en zo ontzettend lief & fotogeniek. Vorige week heb ik –dankzij WeDefinitely- een camera aangeschaft omdat ik verslaafd ben aan het maken van foto’s. Ik leg het liefste alles vast (ask my colleagues, zij weten er alles van). Bijna 80% van mijn foto’s bestaan wel uit Mylo. Jullie zien zelf wel waarom : )

Je kunt dus zeggen dat ik een pretty busy life heb. Mijn grootste passie reizen is daarbij wel een uitschieter. Daarmee ben ik juist op zoek naar rust. De laatste keer dat ik op vakantie ben ik geweest is januari 2016. Ik heb toen het mooie Indonesië bezocht met mijn toenmalige vriend. We zijn naar Bogor, Jakarta en Bali gereisd. Het was geen backpack vakantie (wel een roze-koffer vakantie) maar dus wel al meerdere plekken bezocht. Voor deze vakantie ging ik altijd maar naar 1 plek en dat was mijn vakantie. Indonesië heeft mijn ogen geopend. Want waarom zou je niet gaan rondreizen in een land, als je er toch al bent?!

Van dromen naar reizen

Meteen na Indonesië had ik Thailand al als ‘next-stop’ in mijn hoofd geprent. De Aziatische cultuur spreekt me sowieso erg aan. Ik had wel al meteen gezegd dat ik de volgende keer echt wil backpacken, dat geeft toch een ‘echter’ gevoel op de een of andere gekke manier! In 2016 is het er niet meer van gekomen. Ik ben wel in december op een te gekke citytrip geweest met mijn beste vriendin naar Madrid. Tijdens deze trip kreeg ik de hele tijd de drang om weer te gaan rondreizen. Maar met wie? Na vrijwel iedereen gek gemaakt te hebben, kon ik toch niemand zo gek krijgen om met mij mee naar Thailand te reizen. Oudejaarsavond was ik aan het wachten totdat mijn beste vriendin eeeeindelijk klaar was met zich klaarmaken en in de tussentijd heb ik ‘even snel’ mijn bucketlist voor 2017 vastgelegd in mijn “she believed she could, so she did” boekje. Op nummer 1 staat ‘alleen reizen’ en op nummer 2 staat ‘backpacken door Thailand’. De rest bespaar ik jullie.

Als ik eenmaal een lijstje heb (ik ben namelijk een lijstjes-freak) dan doe ik er ook alles aan om zo’n lijstje te voltooien. Daarom heb ik 1,5 week later 3,5 week verlof gevraagd. Uiteraard kreeg ik dezelfde dag meteen een akkoord (nog een reden waarom ik van m’n werk houd). Inmiddels is het eind januari en ik kan zeggen dat het echt gaat gebeuren. Ik ga alleen backpacken door Thailand. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik dit alleen ga doen en dit durf maar mijn droom is blijkbaar sterker dan mijn vertrouwen in mezelf. Met wat lieve hulp heb ik een vliegticket weten te bemachtigen en ook mijn eerste hotelletje is al geboekt. Xx Ilse Follow my journey @ilselazarus