Eten bij Lokaal 25 in heerlen- mijn smaakbeleving

  • 25 oktober 2016

Ik heb weer een diamantje ontdekt in Heerlen City, inclusief een nieuwe win actie! Samen met Rian van ‘Ik ben in Heerlen wat nu?!’ heb ik weer ergens ontbeten/geluncht, and it was good! Lokaal 25 is de plek waar het gebeurde, the crime scene van goed voedsel en drank. Samen met Rian besloot ik deze plek eens grondig te onderzoeken. We gingen gericht en gefocust te werk. ‘Heb jij contacten die ons naar deze crime scene kunnen leiden, zonder dat onze dekmantel wordt onthuld? Ik denk het wel. Ik ken de vrouw die het heeft opgericht, ze zal wel meewerken, denk ik.’ Een paar verstuurde messenger berichten verder en we hadden een locatie en tijdstip waar ons onderzoekteam kon starten.

Op de des betreffende dag waren we casual gekleed, om niet op te vallen tussen de andere gasten. We liepen het gebouw binnen. Hartelijk werden we ontvangen door de eigenaresse, ik kreeg flashbacks van vroeger. Als kleine meisjes speelden we wel eens samen. Of eigenlijk aten we meer samen dan spelen. Haar vader is ook een indo, dan heb je al snel een gezamenlijke hobby. En daar zat ik dan, in haar eigen lunchroom: Lokaal 25. Er heerste een vrije gemoedelijke sfeer. De andere gasten zaten in een komisch gesprek en lachten, andere speelden een spelletje. Rian mengde zich meteen met de gasten en haakte in op hun gesprek over de biologische sapjes en de bijzondere smaken hiervan. Ik kneep er tussen uit om wat foto’s te maken.

Eigenlijk waren de gasten eerder slachtoffers, slachtoffers van het goede eten en drinken. Net zo heftig gegrepen door de verslavende smaken die vader en dochter met mij hadden gedeeld jaren terug. Ik merkte dat het water in mijn mond overvloedig aanwezig was vanaf het moment dat ik mijn voet in dit gebouw zette. Deze mensen weten wat ze doen. Op ambachtelijk en onschuldige wijze hebben ze jarenlang rustig aan dit plan gewerkt om zo een eigen wereld te creëren waar ze hun talenten en macht konden uitoefenen, en heel veel slachtoffers konden maken. Rian was nog zo vrij en zo onschuldig, maar bij elke hap en slok zag ik haar liefde voor het voedsel/drank stijgen. Nog even en ze was ook niet meer in staat om onbevooroordeeld een recensie te geven over deze lunchroom.

Oké, oké. Ik zal nu wel weer normaal doen en stoppen met schrijven alsof ik en ‘special agent’ ben. Valt het op dat ik midden in de CSI serie Homeland zit? 😉 Maar goed waar was ik? Ik weet het weer. We waren aangekomen op dat moment dat ik ein-de-lijk jullie mag omschrijven hoe het eten en drinken er is, en natuurlijk ook de sfeer. Inrichting is lekker modern en rauw, de sfeer is vrij en gemoedelijk. Het voelt alsof je op vakantie bent, in Berlijn, Londen of in een andere creatieve urban omgeving. De kaart is eerlijk en to the point. Van een broodje met brie tot specials, het is duidelijk wat je krijgt en ook bijzonder betaalbaar. Het geheim van hun menukaart zit in de verse kwalitatieve producten gemengd met familierecepten. Ook maken ze vaker leuke creatieve vegan specials en serveren ze biologische frisdranken. De smaak van de Saté Babi is mij nog steeds bij gebleven van die ene keer dat ik vroeger bij de familie was blijven eten. Ik kon precies de smaak nog terughalen, zo smakelijk/verslavend zijn die stokjes. Knapperige kruidige stukjes vlees die duidelijk op de barbecue zijn bereid, samen met lontong (plakkerige rijst) en overgoten met eigengemaakte saté saus. De ketjap is door de hoge bereidingstemperaturen gekarameliseerd en geeft het sate stokje een mooi zoet glanslaagje.

De ambachtelijk bereide taarten en muffins zijn ook een aanrader. Ik heb alleen de brownie geproefd, en Rian ook. Het is zo’n brownie waar de binnenkant nog lekker smeuïg van is, zodat je tanden nadat ze door de krokante buitenkant gebeten te hebben het chocolade hapje door kunnen geven aan je tong; deze voelt dan de chocolade smelten waardoor je smaakpapillen een feestje gaan vieren. Jummie! Rian heeft niet veel gezegd over de brownie, zodra ze het stukje proefde sloot ze haar ogen en zei ze’ MMMMMM’. Volgens mij is dat een goed teken toch?

Wil je ook zo’n beleving hebben met voedsel? Dan is Lokaal 25 zeker een aanrader! Deze beleving kan heel dicht bij komen als je mee doet met de geweldige weg geef actie van Lokaal 25. Ik mag mijn lezers trakteren op 2 gebakjes en 2 Saté Babi gerechten! Tag iemand met wie je naar lokaal 25 wilt gaan en vertel ons waarom. Like beide de Facebook pagina van Lokaal 25, dan begint spannende deelname aan deze win actie. Het beste verhaal met een hoge gunfactor of een bijzonder verhaal zal tot winnaar worden uitgeroepen. Doe mee! Je wilt deze kans op eten echt niet missen! Hier is de WeDefinitely facebook link voor de win actie! Neem ook bij ‘ Ik ben in heerlen wat nu?!’ facebook pagina voor een gelijkwaardige actie van Lokaal 25 : ) Xx Devereaux