Event: Talent. Je hebt het!

  • 5 maart 2016

NEWSFLASH: Afgelopen zaterdag was het ein-de-lijk zover! De kick-off van Talent. Je hebt het! Het evenement was een feit en al vanaf 7 uur ’s morgens stonden Linda en ik te popelen van ongeduld (en we moesten nog wachten tot half 10, want dan kwamen onze eerste deelnemers binnen). We mochten 6 vrouwen verwelkomen die dag. De werkboeken stonden klaar in de goodieboxen en de welkomstdrankjes waren ingeschonken. We hadden de goodieboxen volgestouwd met leuke hebbedingen om herinneringen te creëren aan deze dag. De werkboeken hadden we met dezelfde gedachte opgesteld, als leidraad voor vandaag, maar het bevat ook opdrachten voor later. Elke keer als je 1 van deze items tegenkomt denk je weer aan je talent en hoe je dit wilt inzetten. Coach Linda had een flip-over met opdrachten en een leuke tekening die het thema van de dag weergaf: TALENT.

Om kwart over 10 starte het programma en na het zelf samenstellen van hun biologische theezakje ging iedereen zitten om te beginnen. Aan de hand van fotokaarten mochten de dames zich voorstellen. Al heel snel werd het duidelijk dat deze dames met een missie kwamen, dezelfde talentvolle missie als ons :). Linda legde uit hoe talent nu werkt in ons leven en wat talent nu eigenlijk is…Klopt het? Dat iets wat je goed kan ook meteen een talent is? En hoeveel invloed heb je zelf op een talent?  De opdrachten gaven de deelnemers ruimte om naar zichzelf te reflecteren en hun eigen talenten te benoemen. Het was intensief en gezellig tegelijk. Er werden grapjes gemaakt, maar ook belangrijke persoonlijke zaken aangekaart. Voordat we het wisten stond de lunch al klaar en konden met z’n allen even de informatie laten bezinken. Even lekker te goed doen aan heerlijk eten; een zelfgemaakt soepje en gezonde lekkernijen.

Na de lunch had iedereen weer energie om de volgende opdracht dapper te lijf te gaan. De opdracht was nu gekoppeld aan iets te creëren: de workshop. De deelnemers mochten verschillende foto en kleur-vierkantjes uitzoeken. De vierkante vlakken konden beschreven worden en vervolgens aan elkaar vastgemaakt. De uit vierkantjes opgebouwde poster zorgt ervoor dat je herinnerd wordt aan plannen voor je  talenten als je weer thuis op de bank zit.

Na deze workshop opdracht kwam het programma in iets rustiger vaarwater en klonken er de laatste vragen en opmerkingen in de gezellig aangeklede ruimte. Iedereen kreeg te horen wat voor een huiswerk gemaakt kan worden om thuis nog meer de talenten uit te diepen aan de hand van het werkboek. Rond 4 uur eindigde het event met een hartelijk afscheid met elke deelnemer, wat een bijzondere power vrouwen waren dit zeg! Ik ben echt onder de indruk van hoe deze mensen hun leven inrichten en helemaal gaan voor wat ze voor ogen hebben. Ik gun ze ook echt dat ze door Talent. Je hebt het! weer een stukje verder zijn gekomen met hun levensplannetjes.

Nadat iedereen was weggegaan en alles van het event weer opgeruimd in dozen stond, plofte Linda en ik op een stoel neer. We waren moe, maar voldaan. Wat een indrukken, verhalen en  talenten waren op ons afgekomen. We zijn echt dankbaar voor deze kans en zien uit naar ons volgende Talent. Je hebt het-event op zaterdag 12 maart. Er zijn nu nog plaatsen beschikbaar, dus als je interesse hebt laat het ons weten! Je bent in ieder geval van harte welkom : )  Xx Devereaux