Fashionclash 2017- Fashion makes sense

  • 7 juli 2017

Fashionclash 2017 Maastricht 

Dit was de eerste keer dit ik mij liet onderdompelen in het modebad van Fashionclash. Ontzettend nieuwsgierig was ik zeker. Al een paar jaar beloofde ik mijzelf dat ik eens er naartoe zou gaan. Één leuke instagram foto  van een oude bekende op dit evenement en ik was verkocht. Ik moest en zou ook eens als beginner overspoeld willen worden met de mode-tsunami. Al was het met zwembandjes aan. Verdraaide social media ook!…Weer een bucketlis-punt erbij!

Daar stond ik dan met mijn denkbeeldige zwembandjes tussen alle fashion liefhebbers te Maastricht. Van te voren wist ik niet dat die zwembandjes als fashion item goed bij mijn outfit konden. Ik was dan echt de bom geweest en had wellicht meer vrienden gemaakt op dit evenement. In de fashionshow’s was gebruik van plastic heel normaal namelijk. Met deze ervaring ben ik weer een stukje wijzer en eventueel beter voorbereid op de Fashionclash van volgend jaar.

Van expositie tot show

Het fashionclash evenement was breed opgezet. Naast de 3 zaterdag-shows ben ik ook langs expo’s en shops gelopen. Bij de shop en expo stonden de ontwerpers met veel passie te praten met geïnteresseerden. Ik had toch wat watervrees en besloot op een afstandje dit allemaal te bekijken. Later op de avond kwam ik wat meer op gang en heb ik super leuke gesprekken gehad met ontwerpers. Zo inspirerend om te horen wat een ander allemaal doet in het leven! Er is zoveel mogelijk.  Ook de shows hadden een zekere ‘out of the box’ vibe afgewisseld met herkenbaarheid. Met draagbare tot ondraagbare kledingstukken trappelden de modellen over de catwalk. Uiteindelijk kan ik mij het beste de ondraagbare kledingstukken herinneren. Een jurkje van rubberen slangen, die veranderde van kleur door de vloeistof die erin werd gepompt gemaakt door Nina Hannah Willems. En het bekogelde klittenband kostuum van Daniel van Hauten. Beiden geen modeontwerpers, maar wel statementmakers. Erg leuk! Xx Devereaux