Frank Bosman – Fotoreportage Visie

  • 7 april 2017

Fotoreportage

Frank Bosman is een hele bijzondere man met een bijzonder leven. Hij heeft de kunst uitgevonden van het aansnijden van bloedserieuze onderwerpen op een ontspannen en humoristische wijze. Als je het mij vraagt zou ik hem een levenskunstenaar noemen, voor andere mensen is hij een cultuurtheoloog…ik bedoel presentator, uhm nee, hoogleraar. Nee, wacht. Hij is een schrijver. Laat maar zitten: levenskunstenaar dus. Voor het blad Visie van de EO mocht ik een fotoreportage maken die gebruikt werd bij een interview en als voorpagina. Ik ging op pad naar Den Bosch, gewapend met mijn ladder en camera.

Fotogeniek

Eenmaal kennisgemaakt te hebben met Frank gingen we snel aan het werk. Niet wetende dat we uiteindelijk een middag vol gekkigheid en wijsheden tegemoet gingen. Ik wist dat in ieder geval niet, Frank misschien wel. Want…ja, hij is levenskunstenaar. En dat is wat levenskunstenaars doen, kwam ik later achter. Frank stond voor alles open. ‘Kan je op zo’n grappig mogelijke manier in een Bosche Bol bijten?’; vroeg ik. Ook dit ging hem goed af.

Hij stond precies op de foto zoals ik had gehoopt. Na twee Bosche bollen konden we vertrekken. Een uurtje later stond ik voor zijn huis. De reportage moest een breed deel van zijn leven laten zien. Dus ook zijn gezin kwam aan bod. Ik voelde mij meteen welkom. Zijn mooie vrouw was net zo relax en enthousiast als Frank. Frank stelde mij ook voor aan zijn twee katten. En even later kwam zijn dochter ook de woonkamer binnengelopen. Ze was bereid om ook even op de foto te staan. En net zoals Frank wist zij alle poses en gekke vragen van de fotograaf tot een succes te maken. Wat een prachtige dame!

Op de terugreis naar huis stond er een glimlach op mijn mond. Wat een mooie mensen zijn de familie Bosman. Ik had echt genoten die dag en was ook geïnspireerd door hun leven. Niet persé vanwege alle behaalde titels en functies. Maar omdat ze 100% zichzelf durfde te zijn. Bloedserieus over hun geloof en relatie met God, maar tegelijk ook heel ontspannen en vol humor over dit alles. Heel cool! Ik ben daarom super dankbaar dat ik weer een mooie herinnering rijker ben. Eo redactie, Frank en familie het was een leuke samenwerking! Xx Devereaux