Ik ‘hartje’ wonen – Voor het eerst binnenkijken

  • 19 oktober 2016

Dit is het eerste artikel dat een kijkje geeft in ons nieuwe huis, om precies te zijn de woonkamer! Afgelopen weekend is de Sissy Boy bank geleverd en begint het interieur steeds meer te kloppen. Ik heb genoeg ideeën voor elke ruimte in dit huis, maar tijd en geld is iets waar ik steeds met veel geduld op moet wachten. Stukje bij beetje begint elke ruimte vorm te krijgen. Ik vind het leuk om in dit huis af te wisselen met vintage vondsten, interieurwinkel aankopen en natuurlijk Ikea. In onze vorige woning hadden we al onze studenten spulletjes op goed geluk bij elkaar gezet. Maar nu struinen we tweedehands winkels en interieurzaken af om een inrichting te krijgen met een verhaal, die net iets anders is dan normaal. Na jaren andere mensen van interieur advies voorzien te hebben is het toch heel grappig om ineens mijzelf en Arjan precies dezelfde gesprekken te horen voeren. ‘Ik ben bang dat we te weinig zitplaatsen hebben’, ‘Maar ik wil dat het minder vol staat’, ‘Passen deze kleuren wel bij elkaar?’ En zo kan ik nog wel 100 voorbeelden noemen van gesprekken die op elke moment van de dag plaatsvinden.

Zoals ik al eerder heb verteld in een vorig artikel wilde wij ons eens wagen aan heel wat donker verfwerk. Donkere interieurs hebben heel lang mijn belangstelling gehad (vtwonen was de boosdoener ; ) ), maar wat is het spannend als dat ineens je eigen interieur betreft. Even was ik bang dat we een interieur zouden krijgen waar alleen vampieren zich op hun gemak zouden voelen. Toch wilde we het proberen. Want we hebben in principe 2 woonkamers in dit huis, lucky me! In de tweede ruimte hebben we in contrast met woonkamer 1 de wanden en vloeren wit gemaakt, naast dat het ook nog eens een groot raam heeft. Het lijkt een beetje alsof je de hemel binnengaat, zo wit (hoor je het engelenkoor al?). Jaja, vampieren en engeltjes, spannender dan dit kan het niet worden. Het leek mij een mooi idee om de 2 ruimtes zo in te richten dat ik een sfeervolle donkere onder-het-dekentje woonkamer had en een fris en fruitige energieke woonkamer. Wetende dat ik met elk humeur een ruimte heb om te verblijven pakte ik de verfkwast. Warm grijs en groen kwamen op de kwast terecht en dus uiteindelijk over de hele woonkamer, eetkamer en niet te vergeten de open keuken. De eetkamer en keuken zal ik een volgende keer laten zien, maar nu eerst de woonkamer!

We hebben de Terminal bank met de naar buiten gestikte naden bij Sissy Boy gekocht. Wat een fijne winkel is dat! De klantenservice heeft ons goed geholpen bij elke vraag die we hadden en de levertijd van de bank was zelfs vroeger dan verwacht (Dankje Marlies!). Bij de bank hebben wij verschillende krukjes en kleine tafeltjes gezet. De grote ronde is van de Hema, de kleine witte van Gamma en de zwarte hebben we bij Sissy Boy gehaald. Ook de kopjes zijn Sissy…wat houd ik van deze kleuren! De rest van het serviesgoed en vazen heb ik uit tweedehands winkeltjes. Het retro televisie meubel is te vinden in Ikea en past helemaal bij de legergroene bank. Voor de rest hebben we een tweedehandse klaptafel in de hoek geschoven, die door zijn kleur lekker afsteekt tegenover de muur en de bank. En vergeet niet de kussens, deze heb ik gekocht bij Vtwonen (de kussen onder het appelgebakje), Sissy Boy en de leren kussens komen van de kringloop. Ik ben nog aan het spelen met verlichting en wanddecoratie. Het heeft tijd nodig om datgene te vinden wat in het plaatje in mijn hoofd past, maar tot nu toe blijkt deze tactiek goed te werken. Ohw, bijna vergeten, de lamp hebben we bij Knibbeler gekocht! Deze schijnt een mooi patroon op de muur ’s avonds en maakt het nog een stukje gezelliger in onze vampieren woonkamer ; ).

Nu is in huize WeDefinitely een goede discussie aan de gang over de wanddecoratie boven de bank (wat een luxe problemen, haha). Zo laten? Of toch nog een schilderij, foto of plankje aan de muur hangen?  Mochten jullie ons nog willen verlichten met jullie frisse kijk op de zaak horen we het graag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een eerste binnenkijker te hebben in onze nieuwe woning en ik beloof dat er nog meer gaat volgen : ). Xx Devereaux