Kransen in je interieur zijn hip – DIY

  • 10 juni 2017

Een krans zelf maken

Wat ben ik verliefd op deze kransen! Je kunt ze zo verschillend maken, naar eigen stijl. Hang ze op aan een deur, kast, muur of voor het raam. Het ruikt heerlijk en ze zien er super uit!

Benodigdheden:

  • buigbare takken (wilgentakken, snoeiafval)
  • groen en bloemen die mooi opdrogen in een krans
  • wikkeldraad, ijzerdraad
  • een schaar
  • een lint of touw om de krans te kunnen ophangen

Stap 1. Hoe begin je?

Ik gebruik een eigen gemaakte frame voor mijn kransen, deze maak ik zelf met takken. Hiervoor gebruik ik takken die buigzaam zijn. Je neemt een paar lange takken, deze maak je aan elkaar vast. Steeds een stukje overlappen voor de stevigheid. De takken bind je dan met wikkeldraad vast. Als laatste kun je de twee uiteinde overlappend aan elkaar vastmaken zodat je een cirkel krijgt. Ik persoonlijk vind het leuk als de cirkel niet perfect rond is, maar je kan deze vervormen door steeds meer takken te bevestigen aan de eerste takken en steeds overlappen. Als laatste gebruikte ik kleinere takjes, die verdeel je over de cirkel en vervolgens wikkel je deze er om heen voor een speels effect. Je kunt ook de takken om elkaar heen draaien.

Stap 2. Basisgroen bevestigen

Als tweede begin je met (ik noem het) basis groen. Hiervoor gebruik ik de eucalyptus. Ik vind het erg prettig om met eucalyptus te werken. Het ruikt heerlijk, het is buigzaam en het droogt mooi op. Ik koos ervoor om de krans niet helemaal op te vullen. Je kunt de eucalyptus op het frame van takken leggen en dan binden. Houd de draad lang, dan kun je deze vaker gebruiken. Je kunt ook de eucalyptus om de takken heen draaien en dan vastbinden.

Stap 3. Versieren met leucadendron,kangoeroepootjes, gipskruid en de limonium

Hierna begin je met leucadendron, deze verdeel je over de krans en steek je door de takken heen. Als je hiermee klaar bent kunt je de leucadendron op een paar plekken vastbinden. Ik wikkel de draad niet over de hele krans heen, maar om een tak. Deze kun je dan insteken en aan de achterkant van de krans vastbinden. Dit doe je ook met de kangoeroepootjes, het gipskruid en de limonium.

Stap 4. Finishing touch

Controleer alle draden en knip deze af zodat ze niet uitsteken. Bevestig het touw of lint aan de bovenkant van de krans en geef deze een mooie plek. Tip! als je de planten/bloemen koopt en de krans niet meteen maakt, zet deze dan in een vaas met een beetje water. Voeg er geen water meer bij!

Voor deze DIY ben ik eerst informatie gaan vragen bij de bloemist in Buchten. Ik wilde natuurlijk de juiste bloemen en planten gebruiken voor mijn krans. Na wat advies en internetwerk ben ik gegaan voor eucalyptus, kangoeroepootjes, gipskruid, limonium en leucadendron. Het extra leuke aan deze DIY was, dat mijn mooie kransen gebruikt werden voor een Boho-style shoot van Wedefinitely. Ik was meteen enthousiast toen ik dat hoorde! Ik wens jullie veel plezier met het maken van deze interieur eye-catcher. Ook gedroogd is deze krans nog heel mooi. Je zult er dus lange tijd plezier van hebben! Xx Ruth. ps:  Volg ook Ruth’s hondjes op hun Sarevew instagram. Zo schattig!