BAM – Brood en meer?!

  • 15 maart 2017

Lunchen

EINDELIJK…we mochten weer lunchen. Deze ‘ein-de-lijk’ heb ik elke dag. En zeker als ik weet dat er een excellente lunch te wachten staat. Het is de hoogtepunt van mijn dag. En vandaag is was het hoogtepunt zo hoog dat ik bijna aan de beademing moest. Zuurstoftekort door vreugde was een feit. Bijzondere horecagelegenheden in Heerlen ontdekken is echt een dream job! Samen met ‘Ik ben in Heerlen wat nu?! Ben ik een echte bofkont. Ik heb tot nu toe gelukkig geen negatieve ervaringen gehad, waardoor ik vandaag alweer een positieve recensie kan schrijven! You go Heerlen!

Soms heb je van die dagen dat je ’s middags super teleurgesteld naar je platgewalste boterhammen kijkt en denkt: Wat moet ik hiermee? Maar voor degene die in Heerlen werken, wees nooit meer getreurd! Want in Heerlen ligt BAM! Wanneer je zo’n dag met een middag-teleurstelling hebt, is er een uitweg! BAM is een lunchzaak waar je de lekkerste ontbijtjes en lunches krijgt. To-go, op bestelling en …gezellig daar eten, voor BAM is dit geen probleem. BAM, brood en meer…the place to be. (Zo is mijn ervaring)

Eten met alle zintuigen. BAM!

Eten doe je met al je zintuigen. Zintuig 1: Je ruikt; BAM ruikt gezond met een zoete toon. Dit komt door de taarten die Amber (de bakkoningin) elke dag maakt. Gezond ruikt het door alle garneringen en zelfgemaakte avocado sausjes. Groene slablaadjes, verse groenten gestapeld op heerlijke boterhammen. Wie zegt dat buitenshuis eten per definitie ongezond is? BAM bewijst het tegendeel! Zintuig 2: Voelen; De sfeer voelt huiselijk en heel relax. Het personeel laat je echt welkom voelen. De ervaring van een woensdagmiddag uit school en gezellig de vers gebakken taart van je moeder oppeuzelen, dat nostalgische gevoel is hier aanwezig. Zintuig 3: Kijken; Woensdagochtend heeft je moeder dan wel het hele huis omgedoopt met de laatste interieurtrends. BAM is een hippe tent met een industriële look. Dit versterkt alleen maar de welkome sfeer die het personeel uitdraagt. En dan heb je nog de zintuig proeven!

Proeven, de laatste zintuig. Omdat de rest van mijn zintuigen al een feestje aan het vieren waren, was het niet moeilijk voor mijn ‘proef’ zintuig aan te sluiten. Samen hebben mijn zintuigen zich behoorlijk vermaakt. Dit feestje is in mijn gedachten tot in de late uurtjes doorgegaan. Uiteraard met verse gezonde sapjes die ik to-go mee had genomen. Later bleven de herinneringen door mijn hoofd spoken, versterkt door alle zintuigelijke ervaringen. Normaal ging ik voor zo’n ervaring naar Amsterdam. Daar vond ik dan deze vrije ambiance met goed eten. Maar nu ligt het om de hoek. BAM! In yo face randstad : )

BAM, brood en meer?

Ik had van te voren al ingevuld wat het woord ‘meer’ betekend in hun slogan. BAM, brood en meer… Het is een lunchzaak, dus ze verwijzen naar soep en gebakjes enzo. Klinkt logisch toch? Soep en gebakjes hebben ze uiteraard op de kaart staan. Maar eenmaal daar aangekomen merkte ik al snel dat de vork/lepel/steel ergens anders stak. ‘Meer’ staat voor het talent en de liefde wat ze inzetten.

Het is een familie bedrijf gerund door moeder en dochter. Ze hebben het interieur-talent van vaders gebruikt. Het bak-talent van de dochter. En het organisatietalent van moeders. Zo is BAM ontstaan. Deze combinatie maakt dat de liefde voor de zaak en voor elkaar heel zichtbaar wordt. Ook het personeel straalt en doen waar ze goed in zijn. Je wordt al heel snel weer een blij mens, wanneer je door je platgewalste-brood-teleurstelling bij BAM terecht komt. Het lekkere ambachtelijke eten en het personeel weet wel raad met jou!

Gratis eten bij BAM

BAM wilt je de kans geven om een keertje met z’n tweeën hetzelfde te beleven wat Rian, Dyan en ik hebben ervaren. Deze drie musketiers zijn echt in de watten gelegd. En nu jij! Je mag iemand taggen waar je een lunch met drankje mee wilt delen. BAM biedt een lunch aan van €20,- waarbij je je rond en gelukkig bij kunt eten en drinken. Deze actie loopt tot en met zondag 19 maart 2017. Daarna zal er een winnaar bekend worden gemaakt! Veel succes! Xx Devereaux