Een bar aan huis wie wilt dat nu niet?! Maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Deze geluksvogels hadden in hun woning in Sittard een voorkamer beschikbaar naar eigen invulling. Een plek waar je met meerdere vrienden kan zitten en een drankje kan nuttigen. Deze klanten reizen veel en hadden foto’s van bars gemaakt die zij prachtig vonden. Een eigen bar met een donkere jazzy sfeer was iets waar zij van droomden.

“Een gezellige donkere sfeer met mooie verlichting was het uitgangspunt. Maar is dat wel mogelijk in deze kleine ruimte? Kunnen er wel 10 personen in staan en zitten zonder last van elkaar te hebben? Samen hebben we gezocht naar de juiste vormgeving. De rondlopende bar maakt de ruimte beter toegankelijk en geeft precies de sfeer die we zochten.”

De ruimte was niet heel groot, dus moest er goed gekeken worden naar de functies en het aantal personen die in de ruimte konden. Ik heb gebruik gemaakt van elke vierkante meter, zelfs de vensterbank heeft nu een functie als zitgedeelte. Er moest ook genoeg open ruimte zijn voor mensen die gezellig willen staan of aan de bar willen hangen. De sterke dranken verzameling heeft in de vakken van de houten muur een voornaam plekje gekregen. Achter de houten wonderwall is geluidsisolerende materiaal geplaatst, zo hebben de buren geen last van een leuk feestje. De leren gebombeerde voorzijde van de bar hebben we met sfeervolle led-verlichting aangelicht.

Ontwerper Devereaux