Salade bar feest – gezonde tips

 • 13 november 2016

Feestjes.. ik hou ervan! Mensen, gezelligheid, zorgen voor een leuke aankleding, eten, eten en eten. Als mensen zeggen : ’’ Ik vier mijn verjaardag niet’’. Dan snap ik daar niets van. Ik zou het liefste elke dag een feestje geven. En nee, niet alleen voor de cadeautjes, daar ben ik overigens wel dol op! Maar ook de gezelligheid en de voorbereiding om wat leuks ervan te maken! Een paar dagen geleden had ik een mooi excuus voor een feestje want ik was jarig. 25 jaar dat mag gevierd worden toch?! Ik ben echt niet de moeilijkste met feestjes een stukje taart op z’n tijd vind ik best kunnen. Maar vaak eten we ons helemaal vol bij verjaardagen of ben ik dan de enige? Deze keer had ik iets leuks bedacht waarbij je ongegeneerd alles met een gerust hart kan eten. Een super hippe saladebar. Iedereen kiest wat hij/zij lekker vindt in zijn salade.

Dit saladebar idee wil ik met jullie delen want het was echt een succes! (vond ik!) Oké het was wel even wat snijwerk maar als je dit goed voorbereid en alles snijdt voordat iedereen komt dan is het easy! Je hoeft het alleen nog maar neer te zetten en iedereen maakt zijn salade! Dus hieronder vind je alle ingrediënten die ik gebruikte.

Wat heb je nodig:

Sla

 • 1 krop gemengde sla
 • 2 kroppen IJsbergsla
 • 1 zakje veldsla
 • 1 zakje rucola
 • 1 zak spinazie

Vulling

 • 500 gram kip
 • 1 blikje Tonijn
 • 400 gram quinoa
 • 1 pak spekjes

Groente

 • 4 tomaten
 • 1 komkommer
 • 1 blikje maïs
 • 4 roosjes bloemkool
 • 3 wortels
 • 2 stengels lente ui
 • 2 paprika

Topping

 • 5 eieren
 • 1 appel
 • 1 blok feta
 • 4 bolletjes mozzarella
 • 10 olijven
 • 2 rode uien
 • 100 gram cashewnoten
 • 10 gedroogde tomaten
 • 1 avocado
 • 1 handje pijnboompitjes
 • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
 • 2 takjes munt (kleingesneden)
 • 1 handje zonnebloempitten

Dressings:

 • Bieslookdressing had ik kant en klaar gekocht maar je kunt het ook heel goed zelf maken met mayonaise, yoghurt en azijn en wat verse bieslook!
 •  Olie azijn dressing had ik gemaakt met olijfolie en balsamico azijn (2:1 in verhouding) met peper en zout.
 • Sinaasappel munt dressing maakte ik door 1 sinaasappel te persen, klein beetje rasp erdoor (eerst goed schoonboenen) beetje olijfolie, peper en zout en fijngesneden munt. Snij een rode ui en doe deze erdoor. Lekker even laten intrekken en je hebt een heerlijke dressing!

Tip: Snij zoveel mogelijk al van te voren en doe het al in de bakjes in de koelkast maar bak de kip en de spekjes op het laatste nog! Het hoeft niet perse warm te zijn maar dit is gewoon lekker dat het lekker vers is! Ik had ook nog een salade tip op ons krijtbord geschreven. Dit is een van mijn favo salade! Hier de ingrediënten: Quinoa, sinaasappel, olijfolie, munt, rode ui, tomaatjes, feta, sla, zout en peper. De ingrediënten kon je zelf verzamelen om vervolgens een heerlijke salade te maken! Het feestje was echt super geslaagd. Heb jij binnenkort een feestje? Dit is gegarandeerd een feestelijk succes! Liefs Marloes. Bezoek ook mijn blog voor nog meer leuke food ideetjes: Be fit and inspired!