Tony taart- No more Chocolonely

  • 17 maart 2017

Er is maar één echte oplossing tegen een winterdip en dat is: comfortfood, a.k.a…TAART. Of een enkeltje naar de zon. Of een avondje met vrienden voor de open haard. Okee, er zijn meerdere remedies tegen de winterdip. Maar we moeten zeggen dat we van deze toch erg gelukkig worden!

Tony Taart
Deze Tony maakt je namelijk een stuk minder lonely. Voor de Tony Chocolonely Cheesecake heb je een springvorm van ongeveer 18cm nodig. Leg een stuk bakpapier op de bodem en vet de randen in.
Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt:
  • 130 gram Bastognekoekjes (oftewel een half pak)
  • Een reep Tony Chocolonely karamel zeezout
  • 200 gram MonChou
  • 75 gram witte suiker (ik gebruik graag basterdsuiker, dat maakt het gebak minder droog)
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
Voor de versiering:
  • Een handje bosvruchten (het liefst vers!)
  • Één rolletje Rolo’s (of hoeveel je zelf wilt bovenop de taart

Taart bouwen

Allereerst verkruimel je de Bastognekoekjes. Dat kan snel door ze in een theedoek te vouwen en met een deegroller erop te slaan of ze stuk te slaan op het aanrecht. Goed voor je anger-management 😉 Ik heb ze met de hand verkruimeld, tijdens het kijken van een serie. Dat duurt langer, maar is wel lekker ontspannen. Smelt de boter en schep het door de kruimels. Verspreid dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet daarna de vorm in de koelkast.

Dan het beslag! Meng de MonChou met de suiker. Klop de slagroom met een mixer tot hij nét opgestijfd is, dus nog lekker luchtig. Schep de MonChou met suiker voorzichtig door de slagroom. Ik vind het persoonlijk lekker om er nog een beetje vanillesuiker aan toe te voegen voor de smaak, maar wie weet heb jij nog veel betere inspiratie! 🙂 Giet alles in de springvorm, strijk netjes af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de koelkast en breek de Tony Chocolonely in stukken om te smelten. Het leuke van de Tony Chocolonelyrepen is dat ze in oneven stukken verdeeld zijn en je het logo makkelijk losbreekt. Bewaar het voor bovenop je taart, dat maakt ‘m echt af! Smelt de Tony Chocolonely au bain marie en giet hem in de taartvorm. Zolang de chocolade nog niet gesmolten is, kun je naar hartelust decoreren met fruit, Rolo’s of andere versiersels. Even laten afkoelen en klaar! We zijn benieuwd naar jullie creaties, taggen mag! 🙂 Xx Rian van ‘Ik ben in Heerlen, wat nu?!’ Op basis van het recept van: Healthinut